Zašto gavran liči na pisaći sto?

Let's think positive. Like Butterfly and Rose


09.12.2020.

Chapter 7

20201209_135953

Danas sam 5 sati radila ovu sliku, malu (10x15),uglavnom pravim male slike.
I pošto imamo redukciju vode ostavila sam ja četkice i boje, onako sve prljavo u umivaoniku, kontam kada dođe voda oprat ću. A to mora biti prije nego roditelji dođu.
Kada je došla voda ja sam oprala suđe, ni na umi meni nije bilo šta je u umivaoniku.
Kada je mama došla, oprala je ruke i došla meni u kuhinju pita me šta je ono tamo, šta hočeš sa onim, jel treba oprati i izašla iz sobe. Opsovala sam sama sebi. Ugrozila sam sama sebe.

Odmah sam ostavila sve što sam radila u kuhinji, poslije psovke,(inače ne psujem ali danas sam morala dva puta, kasnije ću napisati šta je drugi put bilo) i otišla sredila te četkice i boje a onda sam dobila napad panike.

Eh sad, zašto sam ugrozila samu sebe,zašto sam opsovala i zašto sam doživila napad panike.

Ugrozila sam sama sebe zato što moji ne znaju da imam ovaj hobi, ne znaju da crtam,i ne znaju šta ja znam i umijem, šta planiram.
Ne znaju, zato što odrastanje nije bilo dobro, stalno te galame, nepovjerenje... Brat i ja njima ništa ne govorimo, jednostavno ne bi razumjeli nikada. Nikada nas nisu podržali. Njima je sve bezveze što se radi "izvan kutije "da tako nazovem, što nije po redoslijedu.

Redoslijed je ono završiš fax,nađeš posao, udaš se, imaš djecu, je li...

Uglavnom roditeljima nikad ne govorim gdje idem, i šta radim. Znaju određene osobe gdje sam i šta sam.Jer trudim se da sada izbjegnem tu galamu. Lažem da izbjegnem galamu. Jer mi je galame bilo dosta dok sma bila manja, mlađa. Dosta je.

Opsovala sam zato što sam zaboravila oprati, oni bi mogli za to sve saznati i eto galame i rasprave i pritiska. A to ne želim.

Napad panike sam dobila zadnje, znači, oprala sam sve,izašla iz kupatila,uzela kanticu da izbacim biootpad,kada sam izašla vani,na zrak osjetila smam jaki bol u prsima i bol u stomaku,teško i duboko disanje. Nešto kao tušenje.

Prvo, mislila sam da sam prevazišla, izliječila napad panike, jer sam zadnji put doživila prije 2god.,i od tada ništa. Valjda to nije izliječeno nego samo potisnuto, nikad se nisam dovodila u ovako neke teške situacije.

Poslije nekih pola sata sve me prošlo. Niko ništa nije spominjao. Ja sam se smirila. Sve je bilo u redu.

Znam da je loše što ne govorim roditeljima ništa ali ionako galame i stvaraju pritisak za diplomski, što ga radim godinu dana, odnosno ja ga radim dvije godine, jer nemam podataka, Bosna i Hercegovina nije toliko razvijena u obnovljivim izvorima energije.

Druga psovka je bila zbog nečega što sam vidjela na instagramu, kako donagrađuju nokte. Vještaćki nokat stavljaju gore u meso a donji dio je ono što je na ovom noktu što se vidi i kada skidaju samo povuku, znači da ima kao rupa gore iznad nokta,i kao zakaši ga gore, uglavu ga u meso,eto modernog mijenjanja, lakiranja noktiju. Fuj gadosti, kud je svijet otišao ili je to bila neka šala, prank, nemam pojma, zgadilo mi se uglavnom.

Bože dragi, olakšaj a ne otežaj, Bože učini da se dobrim završi. Amin.

<< 12/2020 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031