beats by dre cheap

Chapter 6

Bila sam na tri radionice prošle sedmice, sve u cilju pokretanja biznisa.

U četvrtak sam bila na"Predstavljanje na društvenim mrežama(fotografije,video snimci).
Bilo je dobro, čovjek je sve lijepo objašnjavao,uglavnom je govorio o fotografijama. Originalnost, unikatnost.

"Dobar aparat ne čini dobrog fotografa.
Samo raditi najbolje što znamo,umijemo,možemo..
Svakoga saslušati ko šta priča a za sebe uzeti šta trebaš.

Druga radionica je bila u subotu, "CV". Bilo je zanimljivo,dosta korisno. Saznala sam za energizer, bilo je smiješno skroz,zanimljivo... lijepo sam se provela. Shvatila sam da trebam editovati svoj cv. Hvatala sam bilješke da ja to sve imam. U cv-i treba unijeti baš sve o sebi, čak i ono nešto osnovno što se zna.

Ja sam npr.sama učila html,scc, prvo sam se to naučila na blogu ovdje, prije sam uređivala ovu stranicu kako sam htjela. Sada to ne radim zato što volim ovako nešto jednostvano. A poslije sam se baš zainteresovala pa sam tamo na netu našla neke stranice i učila o tome. I iako je to osnovno, to treba napisati, i sve seminare i konferecije, samo što sam neke zaboravila, a neke sam baš jučer sjela i zapisala sve. Po godinama jer nema šanse da se sjetim tačnih datuma

I kada pišemo tako datume, ako ne znamo tačne datume, onda treba pisati za sve samo godine i nabrajati

Treća radionica je bila u subotu, također, poslije "cv-a", "Poduzetništvo-pokretanje novih biznisa ili nešto mnogo više". Šta da kažem,osim odlično, super predavač.Bila sam aktivna pitala sam za svoju ideju, pričali smo o novcu,kupcima,prilikama,idejama,tržištu.

Bili su momci koji su imali super ideje za Tuzlu, samo se tu nisam aktivirala da kažem,da ne treba samo u Tuzli igraonica za omladinu i odrasle,to treba svakom mjestu,svakom manjem gradu i selu.

Ja sam sa sela, mi u selu ništa nemamo, samo dva kafića a i oni jedva rade. Gračanica kao grad nema ni ona ništa puno, ne nudi ništa omladini, samo što ima veći broj cafe barova i nargila barova, ostalo je sve stalo..

A i tokom srednje škole dok sam išla nije ništa bilo,nije se ništa nudilo. Tako da mi Gračanica nije dala ono što je meni trebalo kao omladincu.

Kada sam krenula na fakultet u Tuzlu, to je već neka druga priča. Tuzla je veliki grad i naravno da ima sve i svašta, omladina je aktivna, tako da sma se i ja aktivirala tek od 2015g, kada sma dobila mogučnost.
Seminari,konferencije, predstave,kina,druženja,radionice,kursevi,aman zaman svega hah ma milion nekih stvari hahaha baš ono što mi je trebalo dobila sam od svoje 19-te godine.Hvala Bogu,i hvala Bogu pa sam znala sve to iskoristiti

Uvijek mi je bilo krivo što veći gradovi imaju sve a ovi manji malo ili ništa. U većim gradovima je veća mogučnost.

Od radionica sam skrenula sa teme.Nejse, volim da hodam i da učim.
odvikla sam se od pisanja a imala bih što-šta podijeliti.Želim da pišem, da mi bude lakše, da barem na ovaj načim podijelim šta imam.

Želim da napravim jedan projekat sa školom ili mjesnom zajednicom pa da to predamo u mozaik,omladinsku banku BiH, želim da kontaktiram neke firme za malu pomoć ili podršku. Ja kao inžinjer zaštite okoline više ne mogu gledati otpad kud god da se okrenem. Imat će i moje selo kante za razvrstavanje otpada na svakom čošku a ne samo ovi veći gradovi.

Mi jesmo veliko selo, i svi se zezaju kao city dodaju imenu želim stvarno neke promjene, želim da city stvarno bude city.
A trebala bih kontaktirati i ove iz vijeća što su pobijedili na izborima i oni su korisni. Ako Bog da.

Međunarodni Atelje 'Ismet Mujezinović'
20201205_130648

Zašto gavran liči na pisaći sto?
http://godisnjadoba.blogger.ba
08/12/2020 21:23